Naši partneri

Već više od 65 godina, HBM je sinonim za pouzdanost, tačnost i inovativnost. Firma je tehnološki lider u svojoj branši i nudi proizvode i usluge za širok spektar mernih aplikacija u mnogim granama industrije. Širom sveta korisnici HBM-ovih tehnologija se oslanjaju na savršeno uparene komponente mernog lanca (od senzora, preko elektronike do softvera), koje garantuju najvišu tačnost izmerenih vrednosti i tako omogućavaju optimizaciju životnog veka proizvoda: od razvoja, preko ispitivanja do eksplatacije u proizvodnji.

HBM proizvodni program obuhvata senzore, davače, merne trake, merna pojačala i sisteme za akviziciju, kao i softver za pogonsku čvrstoću, ispitivanja i analizu. Potencijalne oblasti primene se mogu naći u gotovoj svakoj grani inžinjerstva i industriji: od virtuelnih testova, preko fizičkih testova i merenja u procesnoj industriji.

HBM ima 1600 zaposlenih sa 27 ogranaka u Evropi, Americi i Aziji i godišnji promet od €200M. HBM takođe ima zastupništva u 40 zemalja širom sveta, među kojima je i TRC PRO. Pored centrale u Darmštatu (Nemačka), još dva proizvodna pogona se nalaze u Malboru (SAD) i Šucu (Kina).

HBM je prva firma u Nemačkoj koja je sertifikovana po ISO9001. 1996, HBM je sertifikovan prema ISO14001.

HBM pripada Spectris plc, grupi specijalizovanoj za preciznu instrumentaciju i automatizaciju.

MTS

Precizna, ponovljiva merenja i simulacije

Profesionalne laboratorije za ispitivanje i razvojni centri se oslanjaju na MTS kako bi optimizovali dizajn proizvoda, pospešili efikasnost laboratorije i ubrzali proboj proizvoda na tržištu. Širom sveta, inženjeri ispitivanja prepoznaju naša rešenja kao efikasna za ispitivanje, merenje i simulacije na različitim proizvodima i materijalima. Bilo da se ispituju napredni kompoziti i legure ili kompletno ispituju automobili, avioni mostovi ili građevine, MTS rešenja za testiranje ostvaruju realizaciju mnogih rešenja koja menjaju danas naš svet u kojem živimo.

Korisnike MTS rešenja za testiranje ćete pronaći u auto i avio industriji, proizvođači putničkih, komercijalnih, rekreativnih vozila, železnica i komercijalne i vojne letelice. Mi radimo sa istraživačima na konstrukcijama, dizajnerima i proizvođačima građevina, mostova i ostale javne infrastrukture. Omogućavamo istraživanje u oblasti seizmike, uragana i cunamija. MTS Test je ključan kod razvoja tehnologija obnovljivih izvora energije. U svetu materijala, MTS Test sistemi se koriste kod mnogih profesionalaca, ukjlučujući proizvođače komponenti aviona, ortopedskih hirurga, razvoja biomedicinskih uređaja, kompanija koje istražuju fosilna goriva, rudarske i građevinske firme, i istraživači kamena i betona.

Specijalisti za efektivno praćenje proizvodnih mašina radi efikasnije masovne proizvodnje. Bilo da proizvodite hladno oblikovane ili štancovane delove, bilo da se bavite obradom metala ili ako sklapate i testirate komponente, naići ćete na S+K proizvode.

Od 1990 korisnici se oslanjaju na S+K tehnologiju koja je pre svega jednostavna i pouzdana u eksplataciji.

Mantracourt je osnovana 1974 sa jasnim ciljem da postane lider u primeni mikroelektronike u oblasti industrijske merne tehnike. Postali su svetski priznata kompanija za primenu bežične tehnologije kod senzora, mernih pojačala i indikatora na bazi mernih traka.

Mantracourt se nalazi blizu Exeter-a na jugozapadu Velike Britanije, i tehnološki su parnter mnogim OEM proizvođačima senzora, sa proizvodnim programom od preko 1000 proizvoda, i mernom tehnikom koja pokriva merne trake, masu, merne ćelije, silu, temperaturu, pritisak, napon, struju, potenciometre, LVDT, inklinometre, protokomere, obrtni momenat, vibracije i slične analogne ili digitalne bežične tehnologije.

A&D

Naša firma ostvaruje dugogodišnju saradnju sa firmom A&D koja je jedna od vodećih u oblasti merenja u industriji. Vage i vagarske komponente, kao i ostalu opremu i softver, odlikuje visoka preciznost, ali i izrazito raznolik i širok merni opseg. Oprema se koristi za merenja i ispitivanja u mnogim granama industrije, pre svega u prehrambenoj, automobilskoj, građevinskoj, ali i poljoprivredi i medicini. A&D tehnologija nudi integrisanu automatizaciju ispitivanja i merenja, kao i propratni softver. Otvoreni, fleksibilni i robusni alati su projektovani tako da odgovaraju različitim sistemima i oblicima primene.

NCTE

Sarađujemo sa firmom NCTE koja nudi različita merna rešenja koja koriste senzore, i mogu biti primenjena za ispitivanja u medicini, kao i za specifične i komplikovane aplikacije u različitim industrijama. Ipak, sve NCTE serije imaju nešto zajedničko: senzori mere zahvaljujući  patentiranoj magnetno-striktivnoj tehnologiji potpuno bezkontaktno, bez habanja i veoma precizno. Uz pomoć naših davača za merenje obrtnog momenta sigurno ćete naći adekvatno rešenje.