Vaganje u prehrambenoj industriji


Precizno, brzo i čisto vaganje

Bilo da je u pitanju doziranje, punjenje ili mešanje efikasna proizvodnja hrane ide ruku pod ruku sa pouzdanom, jednostavnom tehnologijom i opremom koja se lako čisti. Naš principal, firma HBK, nudi veliki asortiman analognih i digitalnih mernih ćelija kao i specijalizovanu elektroniku i softverska rešenja pomažući na taj način da se uspostavi najbolji merni lanac za vašu primenu u različitim industrijama.

Mnogi naši senzori su projektovani za rad u sredinama koje zahtevaju visok nivo higijene, hermetički su zatvoreni i napravljeni od nerđajućeg čelika što olakšava brzo čišćenje i sterilizaciju skraćujući vreme zastoja sistema. Vagarska elektronika koja funkcioniše po sistemu ”uključi i pokreni” je jednostavna za integraciju i podešavanje parametara, a kontrolisana je putem intuitivnog web-servisera ili ekrana na dodir.


Integrisani algoritmi za brže puštanje u rad i povećanu efikasnost

U savremenim proizvodnim okruženjima, dodatni uređaji procesuiraju relevantne merne podatke da bi olakšali upravljanje sistemom u realnom vremenu. Ovo je slučaj i kada su u pitanju primene u vagarstvu, kao što su kontrolno vaganje, punjenje, doziranje ili sortiranje.
Sa tim ciljem, neophodne nove funkcije su integrisane u industrijska pojačala DSE, ClipX i PMX, te su postale standardne. Na postojeće uređaje možemo nadograditi dodatne softverske funkcije koje su besplatne a mogu se preuzeti sa stranica o proizvodima na hbm.com.


Konzolna merna ćelija Z6: tržišni standard za preciznost

Ćelija Z6 je već dugo globalni standard i koristi se na platformskim i trakastim vagama. Optimizovana je za paralelno povezivanje i dostupna u IECEx-ATEX verziji koja je otporna na eksploziju. Izuzetno je fleksibilna prilikom upotrebe i daje precizne rezultate merenja

Nova NTEP etiketa (M5000) čini konzolnu mernu ćeliju  još univerzalnijom, omogućavajući upotrebu standardnog modela u opsegu od 20kg do 200kg. 

Koristite isti tip HLC merne ćelije na svakom tržištu

HLCB merne ćelije kapaciteta od 110kg do 2,2t su osim OIML sertifikata dobile i NTEP sertifikat. Stoga firme koje posluju na drugim tržištima mogu da ispune različite lokalne metrološke zahteve koristeći samo jedan tip merne ćelije. Uobičajene primene u kojima se koristi robusna konzolna merna ćelija su šaržne vage, diskontinualni automatski tonalizatori, platformske vage, kao i aplikacije za praćenje nivoa. Standardne dimenzije olakšavaju njihovu integraciju u sistem, a HLC merna ćelija ima i verziju sa stepenom zaštite I69K, kao i verziju otpornu na eksplozije- IECEx-ATEX.