HMU-merenje sile u užetu bez prekida užeta

Primena

Proizvodimo HMU sisteme koji sadrže davač sile koji se direktno prislanja na uže koje je stacionarno. HMU sistem daje informaciju o sili u užetu, ima visoku ponovljivost i napravljen je da izdržava u agresivnim sredinama do IP67. Sistem je napravljen tako da ne može da ugrozi sigurnost postojeće konstrukcije ni na koji način.

Prevashodna primena HMU sistema je zaštita od preopterećenja i merenje sile na užetu koje može biti deo neke konstrukcije. U obzir mogu doći:

  • kranovi
  • oprema za podizanje tereta
  • oprema za polaganje kablova
  • sistemi za zaštitu od preopterećenja na brodovima
  • trakasti transporteri i liftovi
  • aplikacije vaganja u poljoprivredi, avio i hemijskoj industriji

Konstrukcija

Sistem je napravljen da meri sile do 350 kN (35 tona) na prečnicima užeta do 55 mm (proizvodimo različite nosivosti prema zahtevu korisnika).

HMU se sastoji od standardnog tenzometrijskog davača sile i odgovarajuće standardne elektronike za pojačanje mernog signala.

Davač sile i prihvat (HMU) se pričvršćuju na uže i tako prave mali ugib na užetu uz pomoć dva pregibna točka i sistema za prihvat užeta. Kada se uže optereti, ono teži da se ispravi, što generiše silu koja deluje na davač sile. Otpornički davač sile dobija konstantan napon od mernog pojačala i kao izlaz daje promenu napona u mV. Signal se pojačava ponovo od strane pojačala, a zatim se isporučuje kao analogna (4-20mA ili 0-10V) ili digitalna vrednost proporcionalna sili.

Prihvat HMU sistema je od pocinkovanog čelika, dok je davač sile od nerđajućeg čelika i hermetički je zaštićen sa IP67 zaštitom.


Sigurnost

HMU sistem ne čini deo užeta i tako ne utiče na konstrukciju opreme za podizanje tereta.

U kombinaciji sa HBM elektronikom, HMU sistem je veoma pouzdan i otporan na preopterećenja.


Elektronika

Već u zavisnosti od vaših potreba, možete se odlučiti za širok asortiman analognih i digitalnih elektronika od HBM-a za kondicioniranje signala.

Nudimo vam različite elektronike sa i bez displeja, sa mogućnošću povezivanja perfiernog štampača, dodatnog displeja ili PC računara. Elektronike takođe poseduju različite intefejse: RS232, RS485, CANopen, ProfibusDP, DeviceNET, 4…20mA, +/-10V…

PMX

WTX

Vrhunska vagarska tehnika, ide uz Profinet, EtherNet/IP, Profibus DP i PanelX softver.

MVD2510

MVD2510

Pojačalo sa velikim brojem funkcija. Pogodno za razne aplikacije u industriji.

ClipX

ClipX

Precizan jednokanalni signalni uređaj, nudi savremeni interfejs automatizacije.

PanelX

Inovativan i besplatan vagarski softver specijalno dizajniran za olakšano podešavanje parametara sa HBM-ovim uređajima.

SCOUT55

Izuzetan je zbog visoke merne preciznosti i lakoće korišćenja. Idealan za servis na licu mesta, poseduje displej koji se lako očitava.

WTX110

Biser vagarske tehnologije, idealan za korišćenje kod kolskih i železničkih vaga. Poseduje klasu zaštite IP69K i prikaz podataka u visokoj rezoluciji.